Gárdonyi Oktatás

Ma 2021. Október 18. hétfő, Lukács napja van.

A pontos idő: 19:15:58


Gárdonyi Mesekert 02.20-22-ig


2009. Február 20.

Február 20-án, pénteken:
10-12 óra között a város óvodásait várjuk. A parkban elhelyezett díszletek és a Manócskák segítségével a kicsik megismerhetik és végig is játszhatják Grimm: A békakirály című meséjét. A varázslatért cserébe mindenkit megajándékozunk!
A benti melegben a Vadasparkból importált hüllőket lehet megismerni, amelyekről gondozóik sok érdekes és hasznos dolgot fognak elmesélni. Az állatok némelyikét, pl. az óriáspitont meg is lehet simogatni!
Búcsúzásként táncra perdülünk, és egy vidám, nótás-dalos mulatozással - amelyhez Plachi Rita és társa szolgáltatja a zenét -, megünnepeljük, hogy a Gárdonyit (legalábbis egy kis időre) sikerült felszabadítani a varázslat alól.
14-16 óra között az alsó tagozatos gyerekeket várjuk, akikkel már egy kicsit farsangozunk (az is a varázslat egy formája), és a Miskolchoz kapcsolódó érdekes események, különleges történetek (hogyan is pislog az a béka?) világában merülünk el mindezeket jelmezekben eljátszva és egy kis vetélkedővel gazdagítva.
Ha pedig már jelmez van rajtunk, akkor színházazunk, és megtekintünk néhány érdekes musical részletet (Ali baba, Oroszlánkirály, Padlás, stb.) az Eötvös József Szakközépiskolások drámaszakkörös diákjainak előadásában.

Február 21-én, szombaton:
10-15 óra között stílusosan, a belvárosból (villanyrendőr Kazinczy utcai oldaláról) induló lovas hintókkal és postakocsikkal várjuk a kedves kiskirályfikat és királykisasszonyokat. TERMÉSZETESEN KÍSÉRETÜKKEL EGYÜTT!
Fontos feladat várja őket: a kertben felállított díszletek és a Manócskák segítségével a Békakirály meséjének interaktív eljátszásával fel kell szabadítaniuk a Gárdonyi Géza Művelődési Házat a csúf boszorkány varázslata alól! Ha sikerült, benn a melegben, a játszóházban már lehet is a farsangi bálra az álarcokat elkészíteni, vagy megsimogatni a Vadaspark óriáspitonját és teknősbékáit (brrrr!), ill. sok-sok mesedia vetítése közben a fáradalmakat kipihenni.
Gondoskodunk a kísérőkről is!
KOCSONYAFŐZŐ-VERSENYT RENDEZÜNK MEGHÍVOTT CSAPATOK részvételével, akik egyéni, sajátos receptjük alapján a tőlünk kapott eszközökkel, és az általuk hozott hozzávalókból a kertben felállított bográcsokban elkészítik specialitásukat, amelyet aztán másnap a szakmai és igen nehéz helyzetben lévő zsűri fog megkóstolni és értékelni. Indulnak: az Avasi Rendőrörs, a városi Önkormányzat Kulturális Osztályának dolgozóiból, a Golden Tours Utazási Iroda marosvásárhelyi vendégeinek, valamint a helybéli lakosságot képviselő hejőcsabai háziorvosoknak, a hejőcsabai Polgárőröknek, a helybéli Gárdonyi Géza Általános Iskola, és a Mész Utcai Óvoda, valamint a szintén hejőcsabai Szociális Gondozószolgálat dolgozóiból verbuválódott csapatok. Ám, hogy a dermesztő hidegben mindenki jókedvre derüljön, szerveztünk különféle vidám, bohókás ügyességi játékokat: hordólovaglástól kezdve, csillagdobásig, íjászkodástól kezdve a diótörő ügyességi versenyig bárki levizsgáztathatja ügyességét.
11 órától a dínom-dánom fokozása érdekében a Díszterem színpadán az Eötvös József Szakközépiskola drámaszakkörös tanulói musical-részleteket énekelnek nekünk (és mi is segíthetünk nekik)!
Az evés-ivásból senki ne maradjon ki: forró levessel, húsos- és gyümölcskocsonyákkal, illatos Gárdonyi-teákkal, forralt borral mindenkinek érdemes lesz kényeztetnie magát!
A 14 órától kezdődő táncmulatságról ropogós talpalávalóval a gondoskodunk!
A vasorrú boszorkányt meg elfogtuk és egy eldugott kis teremben jósdát nyitottunk neki. Ha valaki elég bátor hozzá, hát felkeresheti!

Február 22-én, vasárnap:
10-12 óra között újra működik a lovas postakocsi és a hintó szolgálat.
Kocsonyakóstolásra és szavazásra invitáljuk azokat, akik az előző napon készített ételeket zsűrizni szeretnék!
10-11 óra között kiskirályfi és királykisasszony táncórát ad Pala Erika táncpedagógus, aki az országos versenyt nyert Ten Dance TSE vezetője.
11-11.30 között kerül sor a hivatalos, mesterek által végzendő kóstolásra és eredményhirdetésre!
11.30-tól a XXXIV. Nemzetközi Formációs Táncbajnokság 1. helyezettjének, a Ten Dance TSE fergeteges műsorával zárjuk a Kocsonyafesztiválhoz kapcsolódó rendezvénysorozatunkat.

MINDENKINEK JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK !

Elérhetőségeink:
3508 Miskolc-Hejőcsaba, Sütő János u. 42.
www.hejocsabaife.ini.hu és www.gardonyimuvhaz.hu
Tel: 46/555-301, fax: 46/304-787,
e-mail: hfe@chello.hu és postmaster@gardonyi.t-online.hu

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!