Gárdonyi Oktatás

Ma 2022. Augusztus 15. hétfő, Mária napja van.

A pontos idő: 09:45:26


Családi nap a Gárdonyiban (Kocsonya fesztivál része)


2009. Február 21. 10 óra

Február 21-én, szombaton: (a hó és a hideg miatt a postakocsik és a hintó nem tud közlekedni, sajnos!!!)
10-15 óra között stílusosan, a belvárosból (villanyrendőr Kazinczy utcai oldaláról) induló lovas hintókkal és postakocsikkal várjuk a kedves kiskirályfikat és királykisasszonyokat. TERMÉSZETESEN KÍSÉRETÜKKEL EGYÜTT!
Fontos feladat várja őket: a kertben felállított díszletek és a Manócskák segítségével a Békakirály meséjének interaktív eljátszásával fel kell szabadítaniuk a Gárdonyi Géza Művelődési Házat a csúf boszorkány varázslata alól! Ha sikerült, benn a melegben, a játszóházban már lehet is a farsangi bálra az álarcokat elkészíteni, vagy megsimogatni a Vadaspark óriáspitonját és teknősbékáit (brrrr!), ill. sok-sok mesedia vetítése közben a fáradalmakat kipihenni.
Gondoskodunk a kísérőkről is!
KOCSONYAFŐZŐ-VERSENYT RENDEZÜNK MEGHÍVOTT CSAPATOK részvételével, akik egyéni, sajátos receptjük alapján a tőlünk kapott eszközökkel, és az általuk hozott hozzávalókból a kertben felállított bográcsokban elkészítik specialitásukat, amelyet aztán másnap a szakmai és igen nehéz helyzetben lévő zsűri fog megkóstolni és értékelni. Indulnak: az Avasi Rendőrörs, a városi Önkormányzat Kulturális Osztályának dolgozóiból, a Golden Tours Utazási Iroda marosvásárhelyi vendégeinek, valamint a helybéli lakosságot képviselő hejőcsabai háziorvosoknak, a hejőcsabai Polgárőröknek, a helybéli Gárdonyi Géza Általános Iskola, és a Mész Utcai Óvoda, valamint a szintén hejőcsabai Szociális Gondozószolgálat dolgozóiból verbuválódott csapatok. Ám, hogy a dermesztő hidegben mindenki jókedvre derüljön, szerveztünk különféle vidám, bohókás ügyességi játékokat: hordólovaglástól kezdve, csillagdobásig, íjászkodástól kezdve a diótörő ügyességi versenyig bárki levizsgáztathatja ügyességét.
11 órától a dínom-dánom fokozása érdekében a Díszterem színpadán az Eötvös József Szakközépiskola drámaszakkörös tanulói musical-részleteket énekelnek nekünk (és mi is segíthetünk nekik)!
Az evés-ivásból senki ne maradjon ki: forró levessel, húsos- és gyümölcskocsonyákkal, illatos Gárdonyi-teákkal, forralt borral mindenkinek érdemes lesz kényeztetnie magát!
A 14 órától kezdődő táncmulatságról ropogós talpalávalóval a gondoskodunk!
A vasorrú boszorkányt meg elfogtuk és egy eldugott kis teremben jósdát nyitottunk neki. Ha valaki elég bátor hozzá, hát felkeresheti!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!